Вручення повістки не означає, що вас уже зарахували до лав ЗСУ

Про це кореспондентам АрміяInform розповів заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов.

- Якщо громадянин отримав повістку, це ще не означає, що його вже беруть до лав ЗСУ. Громадянина викликають для звірення облікових даних, проходження медичної комісії, проведення професійно-психологічного відбору. Після того, як громадянин пройде всі ці заходи й буде визнаний придатним за всіма критеріями, тоді йому вручається повістка на відправлення до військ. Якщо за станом здоров’я він буде непридатним або має право на відстрочку від призову, то повістка буде йому вручатись лише для уточнення даних або для надання певних документів, - зазначив заступник начальника Київського міського ТЦК та СП.

Він додав, що є два типи повісток: для уточнення військово-облікових даних та бойова повістка (для відправлення у війська у складі команди).

Мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу відбувається за скороченими термінами, але без зниження якості навчання.

- Якщо вас без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, ви маєте повідомити про це на телефони гарячої лінії. Для того, щоб оперативно розібратись і вжити заходів, потрібно назвати ім’я та прізвище мобілізованої особи й номер військової частини, в яку направили, та який ТЦК та СП відправив. Номери гарячої лінії Міністерства оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442 та 044-454-44-99, - наголосив Олександр Коновалов.