Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №2694 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів пішоходами. Відповідне рішення підтримав 271 народний депутат України, передає УНН.

Так, проект закону передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух".

Пропонується зобов’язати учасників дорожнього руху користуватися у темний час доби чи в умовах недостатньої видимості спеціальними жилетами із світлоповертальними елементами або носити одяг, який має світлоповертальні елементи.

Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у темну пору доби чи в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертальних елементів, у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.