На виплати внутрішньо переміщеним особам у вересні вже спрямовано 5,8 мільярдів гривень. Найближчими днями кошти надійдуть на рахунки отримувачів – повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Питання виплати коштів обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук, яке відбулося 15 вересня.

«Після наради Мінсоцполітики було невідкладно направлено до Держказначейства платіжні документи на загальну суму 5,8 млрд гривень для виплати допомоги ВПО за перший період вересня. Таким чином, протягом кількох днів гроші надійдуть на банківські рахунки внутрішніх переселенців», – повідомляють у Мінреінтеграції.

Йдеться про державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень на місяць особам з інвалідністю та дітям і 2 тисяч гривень – для всіх інших ВПО.

Загалом з початку року вже профінансовано виплати ВПО на загальну суму 55,6 млрд гривень.

Тим, хто має питання щодо виплат, Мінреінтеграції пропонує звертатися на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Раніше повідомлялося, що трьом категоріям ВПО припинено виплати допомоги на проживання.