Жителі Донеччини з 30 серпня по 2 вересня можуть передати показники лічильників інтелектуальному роботу.

Нововведення для своїх побутових клієнтів вводить компанія-постачальник електроенергії «Донецькі енергетичні послуги». Зателефонувавши з 7:00 до 21:00 за номерами контакт-центру (067) 652 60 00 та (0629) 52 60 00, споживачі зможуть не чекати на з’єднання з оператором, щоб передати йому актуальні дані. У голосовому меню клієнту, який обере пункт «Передати показники», бот на ім’я Роман запропонує назвати свій населений пункт, особовий рахунок (включно зі спецсимволами) і показники лічильника. Бот автоматично розпізнає сказане, фіксує дані і забезпечує їх передачу в систему.

Передати показники боту можна тільки в тому разі, якщо номер, з якого телефонує споживач, вказано в якості контактного для цього клієнта в базі електропостачальника. Якщо ж номеру у базі немає, то повідомити актуальні дані можна у звичний для клієнтів спосіб – спеціалісту контакт-центру і вже в наступний період передачі показників лічильників споживач зможе скористатися допомогою цифрового помічника.

«Щомісяця у дні передачі показників зростає навантаження на контакт-центр «Донецьких енергетичних послуг», – пояснює директор компанії Олександр Северін. – Щоб спростити передачу показників та зберегти час клієнтів, приймати дані операторам відтепер «допомагатиме» робот з технологією розпізнавання голосу. Це нова для України експериментальна технологія, яку ми першими запроваджуємо для зручності мешканців Донеччини. Цікаво, що бот буде навчатися у процесі роботи і розпізнавання голосу буде становитися щомісяця точнішим. Отже кожен може долучитися до його навчання».

За словами Олександра Северіна, тестування технології покаже, чи будуть у компанії використовувати її надалі.

У «Донецьких енергетичних послугах» нагадують, що з 30 серпня по 2 вересня передати показники лічильника, як і раніше, можна й онлайн через Особистий кабінет та особисті повідомлення сторінки електропостачальника у Facebook.