У ніч на 19 листопада росіяни випустили по Новогродівці щонайменше п'ять ракет С-300. Другу добу мешканці міста латають пошкоджене майно. На місці обстрілу побувала знімальна група ТК «Орбіта».

«Хвіртку зірвало, в паркані дірку пробило. Дах підняло – і опустило. Але нас Господь Бог, мабуть, ручками обійняв – бо там набагато гірше», – розповідає пан Володимир.

Величезну вирву залишив снаряд у городі пані Тетяни, а вона та її чоловік дивом залишились живими.

«Він заходить у будинок, зачиняє двері – і тут такий гуркіт. Ми удвох обнялися, гуркіт – просто жах! Розплющуємо очі – дверей немає. Ми стояли тут, перед дверима, у коридорчику. Двері вирвало по клаптиках», – згадує жінка.

На її подвір’ї всі господарчі будівлі зруйновані, загинули бджоли, що зимували у вуликах, значно пошкоджена покрівля будинку.

«Цілого нічого не лишилося. Двоє дверей вибито, вікон взагалі немає. Учора хлопці накрили плівкою дах, але все одно ввечері дощ протікав», – розповідає пані Тетяна.

Усього, за словами начальника Новогродівської МВА Олександра Шевченка, пошкоджено або частково зруйновано 42 приватних та 1 багатоквартирний будинок, 7 об’єктів інфраструктури.

«На щастя, загиблих немає. Одна людина поранена, але поранення були легкі, і вона відмовилася від госпіталізації», – розповів Олександр Шевченко.

По допомогу для отримання тимчасового житла ніхто не звертався. У першу ж добу мешканці всіх пошкоджених будинків отримали будівельні матеріали з тих, що були у громади в резерві. Комунальники допомогли прибрати територію навколо будинків. Місцеві можуть розраховувати на грошову допомогу від благодійників або за програмою єВідновлення.

Детальніше про наслідки обстрілу Новогродівки у сюжеті ТК «Орбіта».

Нагадаємо, учора ввечері росіяни завдали ракетного удару по Святогорівці Добропільської ТГ.