Російські військові продовжують укріплюватись та готувати інженерно-фортифікаційні споруди. Проаналізувавши доступні супутникові знімки станом на кінець жовтня, команда DeepState підрахувала кацапські ІФС та розбила їх за типажем.

Найукріпленішими областями є Запорізька - 1869 км та Донецька - 1865 км. До цих цифр входить і апгрейд ворогом позицій від Горлівки до Оленівки. Решта оборонних споруд, які не мають слідів активного використання з часів ООС, не враховувалась.

Укріпленою є і Луганщина - 1140 км. Ворог розумів, що літній контрнаступ може відбутися і там, тому терміново копав на висотах за річкою Красна.

На Херсонщині пораховано 886 км ІФС. В основному вздовж Дніпра — від Нової Каховки до Геройського. Також війська рф укріпили підходи до Кримського перешийку. В самому ж Криму не так і багато накопано, всього 265 км. Майже всі фортифікації біля перешийку.

Цікаво, що є окопи, які залило водою і без дренажу їх функціонування неможливе. Деякі фортифікації ворог намагається повністю приховати під землею. І якби не аналіз в динаміці, то можна було б сказати, що їх просто засипали, адже восени там вже була трава.

Раніше ми повідомляли, що компанія «Метінвест» допомагає військовим мобільними укриттями та фортифікаційними спорудами.