Триває робоча поїздка Володимира Зеленського у Донецьку область, повідомляє керівник ДонОДА Павло Кириленко. Для президента України Донеччина та Луганщина, які потерпають від російської агресії, мають особливе значення.

Цього разу президент висловив вдячність та шанування нашим військовикам, що стоять на захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та нагородив шістьох із них державними нагородами: орденом «За мужність» III ступеня та медаллю «За військову службу Україні».

Голова держави особисто вручив нагороди військовослужбовцям безпосередньо у зоні проведення Операції об’єднаних сил.



Президент поклав квіти до меморіалу загиблим воїнам на Донбасі.


«Батьківщина у нас одна – Україна. І ми не можемо її втратити. І ніколи не втратимо. Навпаки – повернемо все додому», - сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що завдяки домовленостям у Тристоронній контактній групі у Мінську вже впродовж 10 днів серед захисників України немає жодного вбитого і жодного пораненого. При цьому президент впевнений, що в разі порушення перемир’я ворогом, наші військовики будуть готові дати йому гідну відсіч.

Спілкуючись із журналістами, Володимир Зеленський висловив також турботу про мирне населення Донеччини. Зокрема, він ствердив життєву необхідність модернізації інфраструктури водопостачання у регіоні. З цим Україні допомагають наші міжнародні партнери, у тому числі Франція і Швейцарія.

"Поділяю занепокоєність президента проблемами мирних жителів регіону та його віру в нашу загальну перемогу. Спільними зусиллями армії, цивільної влади та громадянського суспільства нам це до снаги", - написав Павло Кириленко.