Подачу води жителям Донецької області з Карлівського водосховища планують відновити до середини липня. Про це на брифінгу повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

«Тривають відновлювальні роботи, паралельно йде ремонт греблі Карлівського водосховища. Води буде більше. Відновити повноцінну подачу води з водосховища планується до середини липня», - сказав він.

За його словами, вже відбулось пробне включення насоса та закачування питної води в систему.

У Покровській громаді налагодили резервне водопостачання за проєктом очищення шахтних вод для Мирнограда і Покровська. Містяни отримують воду по три дні по черзі, тому що не вистачає джерела.

Карлівське водосховище та фільтрувальна станція постачають воду у Білозерське, Білицьке, Гірник, Добропілля, Мирноград, Новогродівку, Покровськ, Селидове та Українськ. Проте станція постійно перебувала під обстрілами, через це від початку повномасштабного вторгнення працювала із перебоями.

Нагадаємо, після обстрілу 25 травня 2023 року, яким російська армія зруйнувала греблю, з водойми, за уточненими даними начальника Донецької ОВА Павла Кириленка, витекло 9,85 млн кубометрів води. Без водопостачання лишилось 350 тисяч жителів у Селидівській, Покровській, Новогродівській, Мирноградській міських територіальних громадах.

За матеріалом suspilne.media