У період з жовтня до середини листопада у зв'язку з коливанням температури дуже часто в нашому регіоні виникає туман.

Статистика аварійності показує, що в умовах недостатньої видимості ймовірність дорожньо-транспортних пригод значно зростає. Перш за все, водій повинен знати, що туман не тільки зменшує зону видимості, а ще й провокує неправильну орієнтацію водія в просторі. Так, істотно спотворюються обриси різних предметів і оцінка відстані до них. Тож, водіям в таких умовах стає важко реагувати на раптові зміни дорожньої обстановки.

Крім того, необхідно дотримуватись дистанції та швидкісного режиму, рухатися з включеним ближнім світлом фар. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до небезпечних наслідків. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Якщо Ваш автомобіль не обладнаний задніми протитуманними ліхтарями, не треба його зупиняти на проїжджій частині навіть на короткий термін, бо це створює небезпеку виникнення ДТП. У свою чергу, слід триматися подалі від узбіччя: там може зупинитися непомітний в тумані транспорт з вимкненими або зовсім відсутніми габаритними вогнями.

Якщо є лінія, що обмежує край проїзної частини, то орієнтуватися в тумані можна по ній. Сильно приймати вправо небезпечно - на узбіччі можуть виявитися автомобілі та люди.

Враховуючи той факт, що саме через незадовільні погодні умови трапляються дорожньо-транспортні пригоди з тяжкими наслідками, поліція звертається з проханням до всіх учасників дорожнього руху: у разі ускладнення погоди (туман та інше) бути максимально уважними та обережними, а найголовніше – беззаперечно виконувати вимоги Правил дорожнього руху.


pokrovsk-police.dn.ua