Водозабезпечення – одна з найгостріших проблем зраненої війною Донеччини. І воду людям доводиться брати з усіх можливих джерел. Підрив дамби Карлівського водосховища погіршив ситуацію ще більше.

Нині для забезпечення населення питною водою свердловини облаштовують системами зворотного осмосу. За запитами Покровської районної філії Донецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Покровська та Мирноградська громади надали для аналізів воду з 12 таких свердловин. За результатами дослідження вода питна, але умовно.

«Воду зі свердловин бажано вживати в їжу після кип’ятіння», - наголошує Покровської райфілії ДОЦКПХ Василь Лазарєв.

Подібна ситуація і з іншими пунктами розливу питної води в громадах, з підвозною водою та тою, яку реалізують ФОПи. Усю її Василь Лазарєв наполегливо рекомендує перед вживанням кип’ятити.

Потребу в технічній воді мешканці регіону наразі задовольняють завдяки свердловинам та криницям. А з червня ще й централізовано завдяки запуску проекту з використання альтернативного джерела водопостачання. І хоча облаштовані потужні очисні споруди, вода однозначно є технічною – вживати її в їжу, пити категорично заборонено.

Чи використовують покровчани воду з центральної системи водозабезпечення в їжу – дізнаєтесь із сюжету ТК «Орбіта».