Обнадійлива водна новина для Покровська та Мирнограда, підготовка до зими на Донеччині та виплата держдопомоги на відновлення житла. Ці теми порушувалися під час брифінгу заступниці директора департаменту ЖКГ Донецької облдержадміністрації Лариси Гусевої.

Так, у рамках програми єВідновлення мешканці Донеччини вже подали півтори тисячі заяв на отримання грошової допомоги на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії. З них 108 схвалені. За 62 заявами на загальну суму 4 млн 153,7 тисяч гривень гроші вже нараховані, люди отримали їх на свої картки.

Від графіку підготовки до опалювального сезону Донецька область відстає. Як повідомила Лариса Гусева, зараз середній відсоток виконання запланованих робіт складає 24%. При цьому рекомендований Мінінфраструктури відсоток з підготовки до опалювального сезону на сьогодні дорівнює 40%.

Щодо водопостачання Покровська та Мирнограда Лариса Гусева повідомила наступне: «Плануємо ще додаткові альтернативні джерела. Думаю, десь 2-3 тижні – і нехай не цілодобово, але кожного дня плануємо подавати воду в Покровськ і Мирноград».

Докладніше – в сюжеті.