Головний інженер КП «Компанія «Вода Донбасу» Олексій Шурко – про роботу у надважких умовах

24 лютого 2022 року почалось вторгнення Росії в Україну. Це поставило велику крапку у тому, що було до цього. Вторгнення розділило людей, розділило сім'ї. Воно також розділило нашу компанію.

Досі моторошно згадувати про події в Маріуполі, страшно чути розповіді співробітників з Волновахи, бачити ворога по інший берег Оскольської греблі, досі болить ще за Лиман.

Кожен з нас, громадянин України, відчуває свою відповідальність за долю та майбутнє нашої держави. Хто зі зброєю в руках, хто волонтерством, хто за комбайном, хто медичним працівником, а хто забезпечує життєздатність міст. Ми всі працюємо на перемогу та звільнення України від агресора.

Для нас немає ні понеділків, ні п'ятниць, ні субот, ні неділь - з 24 лютого це суцільна доба. Доба, в якій ми працюємо більше, ніж живемо.

В екстремальних умовах ми навчились виконувати роботу, з якою довелось зіштовхнутись вперше - витягати техніку з-під обстрілів до безпечних місць, закривати вибиті шибки та пробиті дахи на об'єктах.

Хтось виїхав у безпечні регіони, хтось повернувся, хтось весь час працював на місцях, але кожен з нас відчув війну та її наслідки.

Сьогодні ми продовжуємо виконувати свої обов'язки та забезпечувати життєздатність наших населених пунктів. При цьому ми щодня ризикуємо власним життям.

Наші об'єкти в Часівярському регіональному виробничому управлінні майже щодня зазнають обстрілів, але нам вдається забезпечувати питною водою своїх абонентів.

Об'єкти Покровського РВУ у вкрай тяжкому стані, адже знаходяться фактично на лінії зіткнення. Наші фахівці, які підтримують функціонал цих об'єктів, проявляють неабияку мужність, за що їм велика повага та вдячність.

Коли почалось звільнення наших об'єктів, то стало питання відновлення їх працездатності, і до цієї роботи ми приступили власними силами. Те, що можна було відновити, ми повертали до робочого стану.

Райгородський гідротехнічній вузол - частково поновлено роботу затворів; Лиманське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства надає воду населенню, забезпечує водовідведення міста; закінчено розмінування Оскольського гідротехнічного вузла; Слов'янське регіональне виробниче управління повністю відновило роботу фільтрувальних станцій та водозабору; Костянтинівське ВУВКГ відновило роботу вщент зруйнованої водонапірної станції.

В цілому, наші підрозділи спромоглись налагодити свою діяльність в умовах активних бойових дій. Велике спасибі нашим працівникам за мужність та професіоналізм. Тримаємось, працюємо і віримо, що все буде Україна!

КП «Компанія «Вода Донбасу» демонструє приклад відданості Українському народу, Донбасу, своїм працівникам та своїй важливій для простого населення справі.

Працівники КП самовіддано, навіть під обстрілами, тримають важкий фронт відновлення пошкодженої та знищеної російськими окупаційними військами інфраструктури Донеччини, від якої також залежить життя місцевого населення. Разом до перемоги! Перемога залежить від кожного!