У мікрорайоні 5/6 Мирнограда вже й не пам’ятають, коли були часи нормального водопостачання. Зараз кожний мешканець сам забезпечує себе водою.

«Ось ручки-ніжки, відра-баклажки – і вперед, - каже Наталя. – Тягнемо скільки можемо. Неподалік приїздить машина з технічною водою. За півтори години місцеві повинні запастись водою аби вистачило до наступного її приїзду. Питну ми купуємо».

Без води район 5/6 вже майже п’ять місяців. Про те, що вода може піти з крану, не попереджають. Якщо пощастило і ти вдома, зробиш запас до наступного разу.

«Коли повноцінно йшла вода – ми вже й не пам’ятаємо, - каже Юрій. – Минулого місяця це було тричі. І ось у цьому місяці – один».

Раніше 5/6 отримував воду з Новогродівського водогону. Коли весь Мирноград почали підключати до альтернативного джерела, заповнити мережу тут ніяк не виходило. І навіть при роботі насосної воду тут бачать лише перші поверхи.

Щоб на 5/6 вода йшла хоча б тоненькою цівкою, водоканалу доводиться більше подавати її на насосну мікрорайону «Західний».

«У нас мікрорайон «Західний» отримує воду практично цілодобово, - розповідає директор Мирноградського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» Ігор Лапчинський. – 16-18 годин подаємо сюди воду, аби хоч якась її частина доходила до району 5/6».

Тепер прийнято рішення прокласти 5 і 8 кілометрів нового водогону. Його виконання частково проспонсорувала Мирноградська військова адміністрація. Більшість робіт вже виконано. Тепер залишилось довести трубу до насосної в м-ні «Західний».

Коли роботи будуть закінчені – дізнаєтесь із сюжету ТК «Орбіта».