У Покровську Донецької області 5 квітня близько 3:00 офіс міжнародної організації «Лікарі без кордонів» було розбомблено та повністю зруйновано. Про це повідомили у пресслужбі організації.

Працівники організації не зазнали ушкоджень. П'ятеро місцевих мешканців, які перебували поблизу офісу, отримали поранення.

«Лікарі без кордонів» засуджують атаку на офіс, який надавав екстрену медичну гуманітарну допомогу людям на Донеччині. В організації закликають захистити їхні об'єкти, а також цивільних осіб, працівників гуманітарних організацій та охорони здоров'я.

Атака на наш офіс – далеко не поодинокий випадок. Руйнування цивільної інфраструктури було характерною рисою цієї війни протягом тривалого часу», – каже координатор з надзвичайних ситуацій «Лікарів без кордонів» в Україні Вінченцо Порпілья.

«Лікарі без кордонів» (MSF) – це міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що надає допомогу жертвам збройних конфліктів, епідемій, природних катастроф та людям, які не отримують медичної допомоги. MSF заснована в 1971 році. Нині здійснює діяльність у понад 70 країнах світу. У 1999 році була удостоєна Нобелівської премії миру. У грудні 2021 року відзначила 50-річчя своєї діяльності. В Україні працює від 1999 року.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні вночі росіяни обстріляли Покровськ, поранили 5 цивільних людей, серед яких неповнолітній. За інформацією Покровської МВА, внаслідок обстрілу пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, а також комунальне підприємство. Рятувальники ліквідували пожежі в адміністративній будівлі та приватному житловому будинку, які виникли внаслідок обстрілу.