Заступниця міського голови Маргарита Ідрісова та керівники медичних закладів Покровська у програмі «Точка зору» Телекомпанії «Орбіта» обговорили епідемічну ситуацію у громаді та у прямому ефірі поспілкувались із місцевими мешканцями. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Як зазначила Маргарита Ідрісова, більше ніж за рік, відколи почалася пандемія COVID-19, у місті було багато зроблено для запобігання масової захворюваності. Перш за все, завдяки співпраці із соціально відповідальним бізнесом була побудована киснева станція, яка зараз рятує життя хворим. Також, крім діючого інфекційного відділення, були організовані та обладнанні за останнім словом техніки додаткові ліжко-місця у будівлі колишньої жіночої консультації. Але, на жаль, через значну кількість хворих на COVID-19 місць так і не вистачає. 

«Наші мешканці не дотримувались дистанції, не носили маски, а найголовніше - більшість зволікала із проведенням щеплення, - зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. - Отже, така ситуація склалася, перш за все, через те, що люди не дотримувалися протиепідемічних заходів».

За словами в.о. директора Покровської КЛІЛ Юрія Бородіна, сьогодні в ковідному відділенні 138 ліжко-місць та 141 пацієнт: «Люди незадоволені тим, що не можуть отримати місце у відділенні. Але я хочу, щоб усі зрозуміли - ми постійно працюємо над оптимізацією лікувального процесу. У відділенні пацієнт знаходиться до 14-16 днів. Виписуємо людину у стані, коли вона може боротися із хворобою самостійно в домашніх умовах». 

Крім того, Юрій Бородін зазначив, що додаткові ліжко-місця для хворих на COVID-19 облаштовують в інших відділеннях медзакладу. Вже розроблено план щодо розподілу потоків людей, які одночасно лікуються від коронавірусної хвороби та, наприклад, серцево-судинних захворювань, та виділено 10 додаткових ліжко-місць в кардіологічному відділенні.