26 квітня за участю секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо, заступників міського голови Маргарити Ідрісової та Костянтина Мілютіна відбулась чергова робоча нарада з керівниками медичних установ громади. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Головна тема заходу - епідеміологічна ситуація у громаді, а також ознайомлення новопризначеного заступника міського голови Маргарити Ідрісової, яка буде опікуватися сферою охорони здоров’я, з роботою лікувальних закладів.

За словами директорки Центру первинної медико-санітарної допомоги Інеси Остряніної, у Покровську спостерігається зростання захворюваності на COVID-19. Лише за минулий тиждень було зареєстровано 315 нових випадків, які були лабораторно підтверджені. Збільшилась також кількість пацієнтів з пневмонією. Такий діагноз встановлено 123 громадянам,14 з яких – діти. Через ускладнений перебіг хвороби одну дитину направлено до обласної лікарні.

Під час засідання також йшлося про терміни відкриття третьої черги інфекційного відділення, палати якого вже облаштовують на першому поверсі колишнього пологового будинку, та будівництво кисневої станції.

«Сьогодні у місті розгорнуто 108 ліжко-місць, ще 23 будуть встановлені додатково на першому поверсі колишнього пологового будинку. Відкрити їх плануємо до 20 травня», - розповів керівник Покровської КЛІЛ Юрій Бородін.

Розглядають медики Покровська і можливість облаштування у місті ПРЛ-лабораторії. Для проведення тестування вже отримано необхідне обладнання. Наразі йде обговорення щодо місця її розташування.

Як зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова, поява ПЛР-лабораторії дозволить пришвидшити встановлення діагнозу та призначення лікування.

«Кожен мешканець громади повинен отримувати якісну медичну послугу. І мова не лише про сучасне обладнання. Нам не вистачає кваліфікованих лікарів та лаборантів. Залучення кадрів сьогодні є одним з пріоритетних напрямків нашої роботи», - зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

«Ми маємо мобілізувати зусилля влади та медпрацівників, щоб не допустити поширення епідемії. Сьогодні як ніколи важлива взаємодія медиків усіх рівнів та їх злагоджена робота. І, звичайно, галузі охорони здоров’я потрібна першочергова увага з боку влади», - наголосила Наталія Іваньо, підбиваючи підсумки зустрічі.