Покровський міський голова Руслан Требушкін разом із секретарем міської ради Наталією Іваньо та профільним заступником Анатолієм Зінченком зустрілися зі старостами округів громади. Про це повідомляється на сторінці Руслана Требушкіна у Facebook.

На зустрічі обговорювались питання транспортного сполучення з віддаленими селами. Автобусні рейси зараз – нерегулярні.

Анатолій Зінченко доповів про роботу в цьому напрямку – розробку маршрутних паспортів, ремонти доріг та інші важливі фактори, вирішенням яких раніше займалася область. Тепер – це зона відповідальності місцевої влади.

Зараз у громаді працюють над укладанням тимчасових договорів, аби жителі віддалених сіл мали змогу приїхати до поліклініки чи в інших справах до міста.

Окремо обговорили питання запровадження муніципального транспорту. Перевізники, що працюють зараз, не сплачують тих податків, які буде платити комунальне підприємство. При вартості проїзду 8 гривень перевізник заробляє, а муніципальне підприємство генеруватиме збитки. Отже, проїзд у такому транспорті повинен бути на 20-25% дорожчим.

«Зараз ми вивчаємо досвід інших громад і розглядаємо можливість використання електротранспорту», - написав Руслан Требушкін.