Майже 38 тисяч гривень втратив мешканець Покровська, який повірив у повідомлення від незнайомців про виграш автомобілю. Подробиці – від Покровського відділу поліції.

До чергової частини Покровського ВП звернувся мешканець Покровська із заявою про те, що невідомі незаконно заволоділи його грошовими коштами в розмірі 37 тисяч 700 гривень.

Встановлено, що потерпілому зателефонували невідомі й сповістили, що він виграв автомобіль. Для отримання «призу» чоловіку необхідно зробити внесок в розмірі 5 тисяч гривень. Покровчанин не запідозрив, що має справу із шахраями, тому перевів необхідну суму. Наступного дня чоловіку знов подзвонили «організатори акції» й сказали, що тепер йому необхідно заплатити за оформлення документів на автівку - 8 тисяч гривень. Так, протягом кількох днів аферисти вигадували нові й нові приводи та за цей час виманили у «щасливого володаря призу» близько 38 тисяч гривень.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для зловмисників покарання у вигляді до 3 років обмеження волі. Тривають слідчі дії.

Правоохоронці нагадують: якщо ви або ваші родичі не брали участь у різноманітних акціях та розіграшах, вас повинно насторожити повідомлення про несподіваний приз, а особливо те, що за його отримання треба заплатити гроші.