Випускники кафедри військової підготовки ДонНТУ успішно склали іспити та отримали перше військове звання. Про це повідомили в керівництві ДонНТУ.

Завідувач кафедри військової підготовки ДонНТУ Павло Тітков урочисто вручив погони курсантам та привітав з успішним закінченням навчання.

«Ми проходили практику на полігонах, тому за рішенням Міністра оборони України курсантам присвоєно звання «молодший лейтенант», - розповів Павло Тітков.

Церемонія вручення погонів пройшла у Покровську. Перед цим випускники вдало склали екзамени, на практиці продемонстрували навички та вміння, засвоєні під час вивчення військових дисциплін та склали присягу на вірність українському народу.

Протягом навчання курсанти опановували різні види озброєння та вивчали його технічні характеристики, відпрацьовували навички стройової підготовки та стрільби, вчилися орієнтуватися на місцевості та застосовувати прийоми тактичної медицини.

Молодша лейтенантка запасу Юлія Борківська каже, що вони готові до подальших викликів.

«Навчання проходило протягом двох років, наші викладачі багато чому нас навчили. Місяць були на навчаннях на Західній Україні, тепер вже готові захищати свою рідну землю. На цей час хочу вступити до лав Збройних Сил України», - підкреслює Юлія.

Кафедру військової підготовки відкрили на базі університету у 2020 році, і це вже другий випуск курсантів. Під час занять намагаються максимально наблизити ситуації до тих, які можуть виникнути під час реальних бойових дій.

Вже відбулись й вступні екзамени до кафедри військової підготовки. Охочих серед студентів, що прагнуть проявити себе як фізично, так і морально, вистачає.

Детальніше про урочисту подію — в сюжеті ТК «Орбіта».