Рятувальники ДПРЗ-9 вкотре нагадують: випалювання сухої трави та очерету - не найкращий спосіб позбутися небажаної сухої рослинності. Але хтось вважає це розвагою, а для когось - це справжній обов’язок. Проте жоден з паліїв не задумується про наслідки, до яких призводять їхні дії.

Десятки гектарів спаленої землі, сотні травмованих та загиблих тварин, зруйновані житлові та господарські будинки, загроза життю та здоров’ю людей, що мешкають поблизу осередку пожежі, та колосальні збитки державі – усе це ті самі наслідки, до яких призводить викинутий на узбіччя недопалок, непогашений сірник, залишене без нагляду багаття чи умисний підпал.

У зв'язку з цим, рятувальники звертаються до мешканців Покровського району з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та берегти довкілля від пожеж. Лише відповідальне ставлення та неухильне виконання елементарних правил збереже навколишнє середовище від вогняної стихії.

Також рятувальники попереджають, що за самовільне спалювання сухої рослинності та завдання шкоди природі законодавством України передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.