Співробітників аеропорту Абу-Дабі, ОАЕ, здивував 123-річний індійський монах Свамі Шивананда. Згідно з паспортом, він народився 8 серпня 1896 року в індійському місті Калькутта. На думку робітників аеропорту, найстаріший житель планети прямував із рідного краю в Лондон c пересадкою в Дубаї. Про це повідомляє Daily Mail.

Свамі Шивананда виглядає набагато молодшим за свої роки. За словами чоловіка, секрет його довголіття – йога, дисципліна і целібат. У 2016 році чернець розповідав, що зміг дожити до 120 років, тому що відмовився від сексу і не вживав їжу зі спеціями. «Я харчуюся дуже просто – відварені продукти без масла або прянощів. Я не п'ю молоко і не їм фрукти, тому що це вишукана їжа», – зазначив індієць.

Раніше чоловік розповідав журналістам історію свого життя: в п'ятирічному віці він втратив батьків. Родичі віддали його на виховання гуру, з яким він подорожував просторами Індії. Подорослішавши, Шивананда вирішив присвятити своє життя чернецтву. Свамі зізнався, що живе дуже скромно: спить на підлозі, підкладаючи під голову дерев'яний брусок.

Учні ченця нерідко радили йому подати заявку в Книгу рекордів Гіннесса і зафіксувати себе як найстаршого жителя планети.