Військовослужбовці Покровського РТЦК та СП постійно вдосконалюють як свої теоретичні знання, так і практичну підготовку. Підсумком щоденних занять є складання заліків, у тому числі в польових умовах.

На початку тижня чоловіки та жінки в однострої зібралися на полігоні, аби відпрацювати навички із володіння стрілецькою зброєю – автоматом АК-74, а офіцерський склад – ще й пістолетом ПМ. Щорічне підсумкове оцінювання дозволить зробити висновки щодо відповідності військовослужбовців займаним посадам.

Як зазначив начальник Покровського РТЦК та СП підполковник Ігор Валяєв, вправи із вогневої підготовки є першочерговими і обов’язковими до виконання кожним військовослужбовцем.

«30 листопада у Збройних Силах України закінчується навчальний рік, – доповів Ігор Валяєв. – Відповідно до наказу начальника Донецького ТЦК та СП 15 листопада проводиться залік, підсумкові заняття з вогневої підготовки. На ньому присутній повний склад Покровського РТЦК з його відділами. Це перший і другий відділи, які дислокуються відповідно у містах Добропілля та Мар’їнка».

Після інструктажу армійці розійшлися по локаціях, аби здати заліки із вогневої підготовки та техніки поводження зі зброєю. За командою «До бою!» особовий склад Покровського РТЦК та СП, у повному бойовому спорядженні, почав виконувати вправи зі стрільби – кожен у визначену мішень.

Підсумовуючи результати Єдиного стрілецького дня, можна зазначити – військовослужбовці Покровського РТЦК та СП впевнено володіють зброєю. Загалом особовий склад виявив свої вміння на оцінку «добре», а офіцери влучали у мішені на «відмінно».