Молодший сержант Володимир БАСОВ був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест». Про це повідомив Донецький обласний ТЦК та СП.

Володимир народився у місті Добропілля Донецької області, був призваний на військову службу першим відділом Покровського РТЦК та СП у лютому 2022 року. Станом на зараз проходить військову службу на посаді гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А7275.

З лютого 2022 року бере участь у відбитті збройної агресії російської федерації проти України.

30 березня 2024 року молодший сержант Володимир БАСОВ у складі зведеного підрозділу територіальної оборони в групі військовослужбовців зайняв оборону на позиціях в Донецькій області, де на той час війська російської федерації вже вели активні наступальні дії, застосовуючи артилерію, міномети, штурмові підрозділи.

Під час пересування до оборонної позиції, молодший сержант БАСОВ в групі військовослужбовців прийняв стрілецькій бій з противником в кількості 5 осіб, в результаті якого ворог був знищений.

01 квітня 2024 року противник у складі 7 осіб прорвав оборону та зайшов впритул двох наших військовослужбовців. Після чого противник став закидувати приміщення позиції гранатами, молодший сержант Володимир БАСОВ з військовослужбовцями вступив в стрілецькій бій, де з автоматоматичної зброї АК-74 став знищувати противника. Завдяки його вмілим діям та злагодженій роботі групи під його керівництвом вдалось вибити противника з займаних позицій та знищити ворожу штурмову групу у кількості 7 військовослужбовців рф.

Під час чергової атаки на оборонні рубежі 01 квітня 2024 в ході бойових дій отримав поранення, мінно-вибухову травму.

Незважаючи на отримане поранення залишився на позиціях, виконав свій військовий обов’язок, проявив мужність, небувалу стійкість, самовідданість і відвагу до моменту евакуації.

За виконання завдання був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».