Заступник міського голови Олександр Добровольський, керівник КП «БКП» Денис Зусмановський та начальник ЖКВ Дмитро Візенков проінспектували дороги Покровська. На сьогодні їхній стан – одна з найгостріших проблем міста. І зараз, за словами Олександра Добровольського, головна задача – підримання шляхів у проїзному стані.

«КП «БКП» та відділ ЖКГ вирішують основні питання з чищення доріг та роботи на проблемних ділянках. Від компанії «Метінвест» ми отримуємо безоплатно шлак для засипання аварійних ділянок по вулицям Шосейна і Шмідта та на двох шляхопроводах. У нас є все необхідне, щоб протриматись до сприятливих погодних умов, а потім розпочати поточний, а згодом і капітальний ремонт», - розповів заступник міського голови.

Олександр Добровольський зазначив, що цього року у міському бюджеті передбачено 14 млн грн. на утримання доріг і 1,7 млн грн. на програму УЯР з можливістю дофінансування, якщо це буде потрібно.

Керівник БКП Денис Зусмановський додав, що наразі підприємство отримало близько 300 тис. тонн шлаку. За сприятливої погоди проводяться заходи з підтримки дорожнього полотна у проїзному стані. Допомогу надає КП «Покровськводоканал», працівники якого відкачують воду на аварійних ділянках.

«Через складні погодні умови, що склалися цієї зими, дорожнє полотно зазнало руйнування та деформації. Також негативно вплинув на стан асфальтного покриття і кількамісячний ремонт вул. Захисників України, через що зріс автомобільний трафік іншими вулицями. Житлово-комунальним відділом оголошені тендерні закупівлі щодо ремонту дорожнього покриття. Ми очікуємо, що по кожній вулиці буде проведено ряд заходів: ямковий ремонт, робота УЯРу та укладання асфальту. Орієнтовно ці роботи розпочнуться наприкінці березня чи у квітні», - розповів про плани керівник ЖКВ Дмитро Візенков.

Також житлово-комунальний відділ проводить інвентаризацію аварійних ділянок, у тому числі й вперше виявлених. Серед завдань на поточний рік - також коригування проектно-кошторисної документації по вулицям Шосейній та Шмідта.

«Ми однозначно ставимо на меті зайти у ремонт вул. Шосейної. Що стосується вул. Шмідта, то зараз ми шукаємо співфінансування проекту, адже самотужки громада його не осилить», - наголосив заступник міського голови Олександр Добровольський.

pokrovsk-rada.gov.ua