Покровська спортсменка Анастасія Артюх гідно виступила на Чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА. Про це повідомив тренер-викладач спортивного клубу «Барс» Артем Пятихатка.

Анастасія успішно провела низку поєдинків і виборола бронзову медаль. Загалом українці отримали найбільшу кількість нагород і посіли перше місце у загальнокомандному заліку.

«У цьому турнірі взяли участь 47 країн: США, Канада, Аргентина, Бразилія, країни Європи та Азії. 635 учасників. Це дуже великий турнір», – зазначив Артем Пятихатка.

Змагання тривали протягом чотирьох днів. Спортсмени виступали в трьох вікових категоріях.

«Було чотири суперниці: з Ірану, Мексики, Польщі та України. Незважаючи на такий складний шлях, ми показали гідний результат, я продемонструвала нашу країну та наше місто», – розповідає Анастасія Артюх.

У цьому спорті 16-річна Анастасія вже близько 10 років. Займається майже щоденно, у спортивній залі із тренером проводить по декілька годин. Артем Пятихатка успіхами своєї вихованки задоволений, проте каже, що вона варта більшого. Для них обох третє місце – це стимул для подальшої праці.

Зараз вихованці «Барсу» готуються до наступних змагань – Чемпіонату України з бойового самбо, який відбудеться в середині вересня. Цей турнір стане відбірковим для майбутнього Чемпіонату Європи.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».