Уряд виділив кошти на часткову виплату зарплати шахтарям. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив лідер НПГУ Михайло Волинець.

Уряд на своєму засіданні у середу, 14 серпня прийняв Постанову №701 (https://www.kmu.gov.ua/…/pro-vnesennya-zmini-do-punktu-4-p-…), якою вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі, затвердженого постановою Кабінету міністрів України №80 від 23 січня 2019 р.

Зміни передбачають направлення 100 млн грн на оплату заробітної плати працівників державних вугледобувних підприємств.

Того ж дня Кабінет міністрів ухвалив рішення №604-р (https://www.kmu.gov.ua/…/pro-vidilennya-koshtiv-z-rezervnog…) про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету. Згідно з ним, Міністерству енергетики та вугільної промисловості виділено кошти у сумі 150 млн грн для оплати праці та внесення обов’язкових платежів, пов’язаних з виплатою заробітної плати працівникам вугільної промисловості, на поворотній основі.

Ці два документи, ухвалені урядом, дозволять забезпечити лише часткову виплату зарплати працівникам державних вугледобувних підприємств, бо, згідно з оперативними даними Міненерговугілля, станом на 12 серпня поточного року заборгованість із зарплати перед шахтарями складала 923,4 млн грн.