У Донецькій області побували ветеринарки благодійного фонду «TIERNOT HILFE» з Київщини, які стерилізували безхатніх тварин. Розташувалися вони в Мирнограді  – повідомляє журналіст ТК «Орбіта».

Мета благодійного фонду – допомогти зупинити неконтрольоване розмноження тварин на територіях, де йдуть бойові дії і майже ніхто не живе.

«Зараз ми стерилізуємо безхатніх тварин і тварин бідних верств населення Мирнограду. І чекаємо, поки нам привезуть тварин з Авдіївки», – розповіла ветеринарка, волонтерка проекту БФ «TIERNOT HILFE» Наталія.

Поки волонтери чекали собак з прифронтової Авдіївки, вони прооперували шість десятків місцевих безхатніх тварин. Чотирилапих, у яких є господарі, оперували за гроші, щоправда, невеликі у порівнянні з цінами у ветклініках.

Це вже не перший візит волонтерів фонду «TIERNOT HILFE» на Донеччину.

«Це єдине, чим я зараз можу допомогти країні. Бо я не вмію воювати, а вмію оперувати котів і собак», – розповідає Наталія.

Після операції всім тваринам роблять щеплення від сказу. Також їх обробляють від паразитів, і наступного дня після процедур чотирилапі можуть жити звичним життям.

Більше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».