Верховна Рада прийняла законопроект №7457 про медичний канабіс у другому читанні. «За» було віддано 248 голосів. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Він зазначив, що законопроєкт регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності.

«Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства», – зазначає Ярослав Железняк.

За його словами, виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати їх зможуть лише юридичні особи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.

Препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Ярослав Железняк також додав, що закон вводиться в дію через півроку після його опублікування – тобто орієнтовно в другомі півріччі 2024 року.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Володимир Зеленський підтримав легалізацію ліків на основі канабісу.