Народні депутати України ухвалили ряд Постанов про призначення позачергових виборів. Серед них постанова № 5806 «Про призначення позачергових виборів Добропільського міського голови Покровського району Донецької області».

Нагадаємо, на проміжних виборах 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №50 міський голова Добропілля Андрій Аксьонов був обраний народним депутатом України.

20 квітня 2021 року Андрій Аксьонов звернувся з особистою заявою до Добропільської міської ради про складення ним повноважень міського голови за власним бажанням.

21 квітня 2021 року Добропільська міська рада прийняла рішення щодо дострокового припинення Аксьоновим А.А. повноважень міського голови.

У відповідності до частини третьої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» не пізніш як на п'ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови.

Відтак, 6 травня 2021 року секретар Добропільської міської ради Віталій Шевченко порушив перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Добропільського міського голови, яку сьогодні прийняли народні обранці.

Вибори Добропільського міського голови Покровського району Донецької області призначені на неділю 31 жовтня 2021 року.