Сьогодні, 5 вересня, в Покровській громаді перевірять роботу сирен. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«З метою забезпечення належного покриття звуковим сигналом та за численними зверненнями місцевих мешканців в різних частинах громади встановлено додаткові сирени оповіщення про повітряну тривогу», – йдеться в повідомленні.

Додаткові сирени з’явилися в одному з мікрорайонів, селищі динасового заводу та центральній частині Покровська, а також у Родинському. Поки вони працюють в тестовому режимі.

5 вересня буде перевірено роботу сирен, після чого їх запустять в дію. Зважаючи на тестування сирен, Покровська МВА радить не панікувати та орієнтуватися на оповіщення про тривогу з інших джерел, зокрема радіо, телебачення чи Інтернету.

Заступник Покровського міського голови Микола Шабельник також зауважив, що дедалі більше людей недостатньо відповідально сприймають сигнали повітряної тривоги.

«Нагадуємо, що не слід нехтувати правилами цивільного захисту. Під час повітряної тривоги потрібно бути пильними, по можливості пройти в безпечне місце, особливо подалі від вікон», – зазначив Микола Шабельник.

Раніше повідомлялося, що психолог дав поради: як допомогти дитині не боятися сирени й гучного гуркоту.