Селидівська школа №6, яку капітально відремонтували в рамках національного проекту «Велике будівництво», урочисто відкрилась 1 вересня.

У святі Першого дзвоника взяли участь міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов та голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

У школі було замінено вікна та двері, проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, здійснено заходи з термомодернізації, благоустрій території. Школа забезпечена сучасним обладнанням, спортивними тренажерами, інтернетом. Відсьогодні у ній вчитиметься 709 учнів. У перспективі вона зможе прийняти на навчання понад 1200 школярів. Реконструкції та капітальний ремонт школи проведено за рахунок коштів обласного бюджету (95 %), та місцевого бюджету (5 %).

«Дуже радий бути сьогодні тут на Донбасі, де люди знають, як захищати свою країну, та прагнуть миру. Від імені уряду України хочу зазначити, що Донеччина залишається в зоні підвищеної уваги… Відкриття цієї школи - це те, чим варто пишатися. Це важлива подія для мирної Донеччини. Програма «Велике будівництво» працює - ми бачимо це на власні очі», - наголосив Олексій Чернишов.

Він зазначив, що у школі навчальний рік розпочався з відповідністю до рекомендацій МОЗу, дотримано всіх карантинних та протиепідемічних заходів.

«В цьому році в рамках програми «Велике будівництво» побудовано тисячі кілометрів доріг, як обласних, так і національних, відремонтовано та збудовано школи та дитячі садочки. Ми будуємо нову країну з потужною інфраструктурою, в якій буде комфортно жити. Україна прагне миру, ми прагнемо миру. Ми вдячні нашим захисникам за те, що можемо бути тут, на мирній Донеччині», - зазначив міністр розвитку громад та територій.

Олексій Чернишов також додав, що це одна з найкращих шкіл, які він відвідав останнім часом.

Павло Кириленко подякував всім, хто доклав зусиль до ремонту Селидівської школи.

«Усмішки дітей, вдячність педагогів та батьків - найкраща нагорода для усіх нас. Цікавого успішного навчального року!», - побажав очільник області.

Під час заходу вшанували всіх захисників України, які загинули за територіальну цілісність України та мир.

dn.gov.ua