У межах реалізації спільного проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації «Ноутбук кожному вчителю» сьогодні у Покровську сучасні ноутбуки отримали три навчальні заклади громади: ЗЗСО №9, Срібненьська та Піщанська школи. Про це повідомляє сайт Покровської міськради.

«Аби знизити негативний вплив «дистанційки» на якість навчання, за ініціативою Міносвіти і було започатковано проєкт «Ноутбук кожному вчителю». Для шкіл Покровської громади за кошти держсубвенції обласна влада придбала 48 ноутбуків. 38 з них передаємо вчителям 9-ї школи, адже вона визначена як опорна для учнів з сіл та не перший рік надає дистанційні освітні послуги дітям з інших країн та з тимчасово непідконтрольних Україні територій. Інші шість поїдуть до Срібненської школи та ще чотири – до Піщанської. Розподілом техніки по школах займалося безпосередньо МОН», - повідомила, вітаючи освітян з отриманням нової техніки, заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

Як зазначили директори шкіл, нові потужні ноутбуки – це те, чого дійсно дуже не вистачало вчителям для забезпечення нормального освітнього процесу під час дистанційного навчання. Особливо це відчували у сільських школах.

«Звичайно, в нашому навчальному закладі є комп’ютери, але вони давно застаріли, не забезпечують ні потрібної швидкості, ні потужності, яких вимагають новітні програми дистанційного спілкування. А завдяки цьому проєкту у нас з’явилися нові можливості і для розвитку вчителів, і для укріплення матеріально-технічної бази наших закладів», - зауважила директорка Срібненської ЗЗСО Марина Дудка.

«Ми дуже вдячні за таку суттєву допомогу. З новою комп’ютерною технікою ми матимемо можливість надавати більш якісні освітні послуги, а це – найголовніше завдання, що завжди стоїть перед педагогами», - відзначила директорка школи №9 Валентина Рудик.

«Для гарного результату діти і вчителі мають підтримувати тісний емоційний контакт. Новітні технології, звичайно, не можуть замінити справжнього живого спілкування, але дають змогу робити це на належному рівні», - додала керівниця ЗЗСО №4 Тетяна Кірсанова.

Як повідомила заступниця начальника відділу освіти Покровської міської ради Анастасія Долга, закуплені для вчителів ноутбуки повністю відповідають технічним вимогам Міносвіти. Вона також зазначила, що забезпечення шкіл новою технікою – це ще один крок до цифровізації громади.

«Будемо клопотати перед профільним міністерством про те, щоб такі ноутбуки отримали в усіх сільських освітніх закладах Покровської ТГ. Сподіваюся, що такий запит буде задоволено, адже діти мають право на якісну освіту, незалежно від того, де вони живуть», - підсумувала приємну подію заступниця міського голови Маргарита Ідрісова.