На центральному цвинтарі Покровська серйозно пошкоджено декілька могил і фрагменти монументів розкидані навколо місць поховань. Про це повідомили в ритуальній службі Покровська.

Керівник КП «Покровська ритуальна служба» Андрій Масинець роз’яснив, що причина зовсім не в вандалах - пам’ятники знищила негода, стихійне лихо, що сталося 14 липня. Тоді місто потерпало від шторму, який призвів до численних пошкоджень, у тому числі й на кладовищі.

«Одна з причин - неякісне встановлення пам'ятників. Конструкція має незадовільний стан, неякісні матеріали, пам'ятники посаджені на клей, який не витримує погодних умов. Тому ось такі негаразди», - розповідає Андрій Масинець.

Директор ритуальної служби каже, що і сам не пам'ятає, коли востаннє стихія завдавала таких руйнувань. Не дивлячись на те, що кожен пам’ятник має вагу в середньому до двохсот кілограмів, поривчастий вітер пошкодив їх дуже легко.

«Оці штирі, на які кріпляться пам'ятники, повинні бути по технологіях сантиметрів 15-20. А ось на одному побачили близько 5 сантиметрів», - додав керівник ритуальної служби.

Всього стихія пошкодила близько десяти пам'ятників. Проте виявити всі можливі зруйновані могили ще не вдалось, адже територія кладовища велика.

Детальніше про пошкодження на центральному кладовищі - в сюжеті ТК "Орбіта"