29 липня в Мирнограді відбулась зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна з представниками профспілки шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля», інформує сайт Донецької ОДА.

Приводом для зустрічі стали нагальні проблеми підприємства, зокрема заборгованість із заробітної плати, закупівля нового обладнання, відключення енергопостачання на шахті, через що нанесений їй збиток складає 38 млн грн. Також представники профспілок висувають вимогу забезпечити стабільну роботу підприємства, вирішити питання збагачення вугілля, охорони та техніки безпеки.

Заступник голови очільника області зазначив, що вугільна промисловість є базовою галуззю в області, тому проблеми шахтарів потребують негайного вирішення.

«Голова Донецької ОДА Павло Кириленко зустрінеться з шахтарями особисто. Це питання винесуть на державний рівень. Необхідно аби про всі ці проблеми дізналося керівництво не тільки області, а й держави, щоб спільними зусиллями ми змогли їх вирішити», - зауважив Вадим Філашкін.

Довідково. Середня заробітна плата на підприємстві Мирноградвугілля складає 8-9 тис грн. Виробництво вугілля складає 2000 тон на добу.