Евакуація з Покровська та навколишніх громад продовжується, але графіки руху поїздів та точки посадки постійно оновлюються для мінімізації ризиків. Крім цього, за кілька днів перестане курсувати регулярний рейс до Покровська. Про це повідомили в АТ «Укрзалізниця».

«Безкоштовні евакуаційні рейси для мешканців прифронтових районів Донеччини продовжують виконуватись щодня, при цьому разом із Донецькою військовою адміністрацією закликаємо всіх мешканців максимально поквапитись та не наражати себе та тих, хто здійснює евакуацію, на більшу небезпеку», – зазначають в «Укрзалізниці».

Зазначається, що збір людей відбувається у визначених безпечних точках, а місця посадки на залізничний транспорт будуть віднині варіюватись для виконання безпекових протоколів. Зокрема, сьогоднішній евакуаційний рейс вирушить із Павлограда.

З міркувань безпеки Укрзалізниця також вносить корективи до графіків руху регулярних поїздів на Донеччині. Так, щоденний регулярний рейс зі Львова та Києва до Покровська продовжує курсувати до 11 вересня включно, щоб забезпечити перевезення пасажирів, які вже придбали квитки.

При цьому продаж відкрито до 6 вересня включно зі Львова та Києва і до 7 вересня включно з Покровська. Квитки можна знайти в усіх офіційних каналах продажу «Укрзалізниці».

Надалі, допоки безпекова ситуація не покращиться, будуть доступні лише евакуаційні рейси із відповідною реєстрацію.

При цьому задля мінімізації ризиків для пасажирів та поїзних бригад в окремі дні поїздки будуть здійснюватись комбіновано (поїзд + автобус) в залежності від оперативної ситуації на місці.

Приміські рейси наразі також продовжують курсувати у регіоні, але рішення щодо їхнього призначення прийматимуться на щоденній основі в залежності від оперативної ситуації. Усі оголошення будуть робитись по місцю на станціях відправлення.

За допомогою в евакуації та доставці до поїздів можна звертатися за телефонами:

контакт-центр для заявок на евакуацію: 0800500121, 0730500121 – цілодобово;

телефон «гарячої лінії»: 0800408911;

контактний центр Покровської МВА: 0800300101;

БФ «Схід SOS» (евакуація з дітьми, тяжкохворими, маломобільними, з улюбленцями): 0800332614 з понеділка по суботу з 08:00 до 18:00;

волонтери ГО «Проліска» для супроводу тяжкохворих з медичним персоналом: 0932022232 та 0964041034;

БФ «Янголи Спасіння» (у супроводі медиків та з розселенням): 0800334620 або hotline@charity-aos.com.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що посадку на евакуаційні поїзди в Покровську скасовано.