Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя», створений Групою Метінвест і ДТЕК, найбільшими бізнесами SCM, у координації з Фондом Ріната Ахметова, розширює спектр допомоги. Тепер, окрім харчових продуктів, в Україну надходитимуть медичні препарати й витратні матеріали для лікарень. Наразі сума допомоги медзакладам уже складає 238 тисяч євро – повідомляє METINVEST.MEDIA.

Поки наші військові наближають перемогу України, соціально відповідальний бізнес робить усе, щоб подбати про міцний тил – підтримує економіку держави та піклується про її громадян. Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» починався як ініціатива Групи Метінвест і ДТЕК, у координації з Фондом Ріната Ахметова, що мала на меті забезпечити постраждалих від війни продуктами й речами першої потреби. Однак досить швидко стало зрозуміло, що цей потужний проєкт з розвинутою логістикою спроможний підтримати й медичну галузь. Адже лікарні зараз працюють на межі можливостей, надаючи допомогу пораненим захисникам і цивільним.

Днями українські медики отримали препарати й витратні матеріали від гуманітарного проєкту. Першу партію «Рятуємо життя» надали медзакладам Запоріжжя й Кам’янського, тому що наразі ці міста стали центрами приймання біженців і постраждалих із регіонів активних бойових дій. Тисячі катетерів, внутрішньовенних канюль, шприців, систем для переливання крові й рукавичок передали в запорізький військовий шпиталь та Міську лікарню швидкої допомоги м. Кам’янське. Також зі складу в Польщі вже відправлено до України вантаж із капронових і шовкових хірургічних ниток, гемостатичних матеріалів тощо.

Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» буде розширювати постачання препаратів і лікарських засобів, зокрема зараз іде закупівля мультивітамінів для дорослих та дітей. 

– Сила України – в єдності. Це щодня доводять мільйони простих громадян, які намагаються підтримувати нашу державу. Це щодня доводить бізнес, який залучає свої ресурси до гуманітарних чи оборонних проєктів. Група Метінвест з першого дня війни опинилася в епіцентрі допомоги постраждалим українцям, медикам, ЗСУ і силам тероборони. Ми там, де щодня йде боротьба за людські життя: у лікарнях, на передовій, у центрах допомоги переселенцям. Бо саме так можна вистояти та перемогти, – генеральний директор Групи Метінвест Юрій РИЖЕНКОВ.

Нагадаємо, що Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» передбачає масштабну безперервну допомогу Україні продуктами й речами першої потреби. Для цього організовано два хаби в Польщі. Там збирають, сортують і готують до відправлення гуртові вантажі. В координації з урядом нашої країни їх доставляють у міста й регіони, де ця підтримка найнеобхідніша. Також грошова допомога надходить до благодійного фонду Do it together, до якого також долучилися співробітники Групи Метінвест.

З моменту запуску гуманітарного проєкту вже понад 40 тисяч людей отримали допомогу – продукти, товари першої потреби та медикаменти для лікарень. Більше про «Рятуємо життя» можна дізнатися на офіційному сайті: https://bit.ly/SavingLivesProject.

Про актуальну ситуацію на підприємствах Групи Метінвест і в Україні читайте в спеціальному лонгріді. Оновлення інформації – 24/7. Додавайте до закладок та діліться з друзями. Зберігайте спокій і довіряйте лише офіційним джерелам інформації.