Цими вихідними оперативникам Селидівського відділення поліції не довелось нудьгувати. В Українську розкрито два злочини: грабіж та угон. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

У неділю близько третьої години ранку до чергової частини Селидівського відділення поліції звернувся 30-річний мешканець Українська, який повідомив, що невідомі угнали його автомобіль "ВАЗ 2101", який він припаркував біля під’їзду.

Поліцейські отримали детальний опис зниклої автівки та розпочали розшукові дії. Вже за півгодини співробітники СРПП виявили на одній з автодоріг Українська викрадений транспортний засіб. За кермом автомобіля перебував 29-річний місцевий мешканець, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння.

Автівку правоохоронці повернули законному власнику, а відносно зловмисника відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

Крім того, за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, відносно порушника співробітники СРПП склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП.

До поліції також звернувся 30-річний житель м. Українськ і повідомив, що біля місцевого магазину невідомий вихопив у нього з рук мобільний телефон та втік.

Правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 21-річний місцевий житель. Молодик зізнався у скоєному злочині.

Наразі телефон, здобутий злочинним шляхом, вилучений та буде повернутий законному власнику.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.