Показники госпіталізації пацієнтів з COVID-19 в Україні залишаються високими – за минулу добу у лікарні потрапили 3 242 хворих. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 16 грудня, повідомляється на сайті Донецької ОДА.

Міністр зазначив, що в Україні спостерігається певна стабілізація швидкості поширення COVID-19, однак ситуація все ще напружена. За минулу добу виявлено 10 622 нових випадки захворювання. Водночас  одужали майже 12 500 осіб. Залишаються високими показники госпіталізації – за минулу добу у лікарні потрапили 3 242 хворих на COVID-19, водночас із тим виписано 3 473 особи.

МОЗ продовжує нарощувати потужності медичної системи. Наразі в країні нараховується 34 тисяч ліжок із киснем. 

Очільник МОЗ також повідомив, що  Україна може отримати перші партії вакцин проти COVID-19 у першому півріччі 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX. Підписано всі необхідні документи та затверджено заявку України. Окрім того, ведуться переговори з основними виробниками вакцин, які наразі проходять стадію сертифікації. МОЗ ставить на меті розпочати вакцинацію з лютого наступного року.

Максим Степанов закликав українців дотримуватись протиепідемічних правил. Особливо це важливо у святкові дні для попередження нових спалахів захворювання.