Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру анонсувала об’єднання реєстрів, пише 24 канал.

В Україні створять адресний реєстр, що працюватиме в складі будівельного реєстру. А Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, Державний земельний кадастр та інші види природоресурсних кадастрів, а також будівний кадастр продовжать самостійне існування. Про це у коментарі AgroPolit заявив перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко.

«На сьогодні дуже нагальною є потреба у налагодженні інформаційної взаємодії між реєстрами, – сказав чиновник. – На мій погляд, основою для цього є земля, тому всі кадастри і реєстри, у тому числі – будівельний та адресний, повинні мати за основу Державний земельний кадастр».

Мірошниченко пояснив, що адресний реєстр «має бути не просто табличкою з адресами, а повинен містити відомості про те, де саме розташований об'єкт, з відображенням конкретної адреси та прив’язкою до конкретної земельної ділянки».

«Поки що йдеться не стільки про формальне об'єднання реєстрів, скільки про уніфікацію та налагодження інформаційної взаємодії. Це і зручність користування, і підвищення контролю за їх достовірністю та чимало інших функцій», – резюмував заступник голови Держгеокадастру.