Міністерство соціальної політики України своїм наказом від 2 січня затвердило скоригований вміст «Пакунку малюка», який наразі проходить процедуру державної реєстрації. Про це повідомили у прес-службі міністерства.

Зазначається, що склад бебі-боксу має переглядатися кожні 4 роки. Це відбувається з урахуванням експертної думки не тільки працівників Мінсоцполітики, а й фахівців інших міністерств, залученням батьків немовлят, представників ЮНІСЕФ. Така зустріч відбулась і напередодні 2024 року.

Під час публічного обговорення переліку товарів, що входять до «Пакунку малюка», заступник міністра Уляна Токарєва наголосила, що при визначенні комплектації бебі-боксу міністерство орієнтується, перш за все, на забезпечення належної якості товарів та на потреби більшості дітей. Крім цього, вона зауважила, що у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму вартість бебі-боксу також зросте – з 6816 грн до 7689 грн (вартість «Пакунку малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, який у 2024 році складає 2563 грн).

«Наразі «пакунок малюка» став раціональніше укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, які користуються попитом, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) та інше», – пояснили у Мінсоцполітики. 

Бебі-бокси були запровадженні у 2018 році як частина пілотного проекту між Урядом України, ЮНІСЕФ та ЮНОПС. Відтоді було видано близько 700 тисяч «пакунків малюка». Хоча існує можливість отримання грошової компенсації замість фізичного боксу, багато батьків віддають перевагу самому «пакунку малюка», оскільки він забезпечує більше ніж 80 необхідних речей та засобів для новонароджених.

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як зміниться розмір пенсій з 1 січня 2024 року.