Міністерство освіти і науки України спільно з УІРО та Міністерством цифрової трансформації України запустили «Всеукраїнську школу онлайн» - ВШО, повідомляється на офіційній сторінці МОН у Faceboook.

«В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров’я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися. Саме тому, аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку передусім у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Та актуальність створення національної освітньої платформи зумовлена не тільки викликами, пов’язаними з поширенням COVID-19, а й стратегічною необхідністю забезпечення сталості та якості навчального процесу та рівного доступу до знань для всіх учнів України незалежно від їх місця проживання та наявних ресурсів», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Всеукраїнська школа онлайн - bit.ly/345jsDl - це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів з матеріалами, що відповідають державній програмі.

ВШО - створювалася не тільки для навчання під час карантину. Насамперед платформа ВШО - необхідний інструмент при звичайному режимі навчання. Тепер кожна школа або вчитель може застосовувати ВШО для впровадження змішаної форми навчання у повсякденному освітньому процесі. А діти, зокрема зможуть користуватися платформою для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через хворобу.