У рамках процесу реформування дитбудинків в Україні з 2020 року влаштування дітей до будинків дитини припиниться. Про це під час селекторної наради з представниками облдержадміністрацій заявив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, інформує Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

"З 2020 року дітей не будуть влаштовувати в будинки дитини, а держава і суспільство здійснюватимуть усі заходи, щоб зберегти можливість проживання і виховання дитини з рідними батьками, а також допомагати їм у складних життєвих обставинах", - зазначив Коваль.

За його словами, у винятковому випадку дітей направлятимуть до патронатної чи прийомної сім'ї або до сімейних будинків дитини.

Діти зможуть жити в будинках дитини до 2023 року. До 2023 року на місці дитячих будинків будуть організовані паліативно-реабілітаційні центри. Ці центри будуть надавати допомогу всім дітям, незалежно від їх соціального статусу та віку.

З цього року влаштування дітей у дитячі будинки стане платним, а паліативно-реабілітаційні центри займатимуться не лише дітьми з особливими потребами, які проходять реабілітацію у центрах, але і допомагатимуть дітям, які вже виховуються в прийомних сім'ях.

ua.112.ua