Унаслідок ранкової атаки росіян ракетами та дронами уражені 10 регіонів України. Пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях України. Наслідки могли бути набагато гіршими. Але завдяки героїчній та професійній роботі ППО з понад 50 випущених по нашій території ракет збито 44. Дякую бійцям, які захищають наше небо. Також дякую енергетикам, які в ці хвилини ліквідовують наслідки російських атак», – зазначив очільник Кабміну.

За його словами, на Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Харківщині тривають локальні аварійні відключення. Сьогодні, як і в попередні тижні, важливо, аби всі українці свідомо споживали енергію та знизили навантаження на мережу.

У НЕК «Укренерго» повідомляють, що нові пошкодження внаслідок масованого ракетного удару по енергетичних об’єктах ускладнили ситуацію в енергосистемі країни. 

Стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були введені з 6-ї години ранку в усіх регіонах, наразі відмінені. Для ліквідації аварій, спричинених наслідками ракетних обстрілів, в окремих регіонах введені  локальні обмеження споживачів в межах областей. Надалі величина необхідного обмеження буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

«Наші ремонтні бригади вже почали ліквідацію пошкоджень там, де це дозволили військові. Допомогти їм може кожен, в кого зараз є світло. Заощадливе споживання електроенергії допоможе втримати баланс в енергосистемі і не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження», – зазначають у НЕК «Укренерго».