17 грудня відзначається День працівника державної виконавчої служби. В офіційному календарі професійних свят він з'явився після підписання відповідного Указу Президентом України в липні 2009 року.

Послідовне реформування системи органів виконавчої влади, приведення їх структур до європейських стандартів, забезпечення прозорості в їх роботі через залучення громадськості до підготовки та прийняття рішень, як і надання громадянам широкого спектру управлінських послуг, сприяння реалізації їхніх конституційних прав на отримання необхідної інформації, має постійно знаходитися в центрі уваги.

Сьогодні на органи державної виконавчої служби покладено завдання направлені на підвищення соціально-економічного стану як громадян, так і держави в цілому – організовувати своєчасне, повне і неупереджене виконання рішень відповідно до законів України.

Така необхідна, щоденна кропітка праця захищає конституційні права та свободи громадян, сприяє зменшенню несправедливості з тим, щоб найвищі цінності були незаперечними і надійно захищеними.