Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній (UAFIC) анонсувала запуск пілоту платформи медіації скарг споживачів фінансових послуг «ФінСкарга», повідомляє «Business.UA» із посиланням на сайт Асоціації.

Відтепер всі громадяни України, що мають намір поскаржитися на порушення своїх прав у сфері фінансових послуг, зможуть безкоштовно скористатися цим сервісом. Пілотний проект надає можливість залишити скаргу на банк або мікрофінансову організацію (МФО).

Зазначається, що мета цього проекту – впровадити добровільний механізм врегулювання скарг на фінансовому ринку та допомогти громадянам відстояти свої права як споживачів фінансових послуг.

«Вже у вересні ми очікуємо, що платформа отримає 500 звернень від громадян та сприятиме розв'язанню їхніх проблемних питань з банками, МФО або колекторськими компаніями. Кожен може залишити свою скаргу на платформі і бути впевненим, що вона буде передана для розгляду у відповідну фінансову установу. Якщо ж остання не зможе допомогти своєму клієнтові, скарга буде розглядатися регулятором і може дійти до суду», ­ зазначив голова правління UAFIC Ростислав Дюк.

Платформу вже підтримали 25 гравців ринку: 7 банків та 18 МФО. Наразі ведуться переговори ще з десятьма майбутніми учасниками «ФінСкарги».

Планується, що повноцінно платформа запрацює у листопаді 2020 року. Сервіс буде доступний для використання онлайн з будь-яких пристроїв.