У Раді проголосували за законопроєкти, які спрощують ввезення антидронових рушниць та високотехнологічних тепловізорів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Парламент прийняв законопроекти №9467 та 9468, де я мав честь бути першим автором. Це звільнення від мита та ПДВ тепловізійних монокулярів, оснащених інфрачервоним детектором з вбудованою функцією камери, та бінокулярів з функцією далекоміра. Також додали до пільги на звільнення від ПДВ та мита антидронові рушниці», - йдеться в повідомленні.

Тепер ці закони має підписати президент України.

Також нардеп повідомив передісторію появи цих законів.

Велику роль зіграла Митна служба в особі виконуючого обов’язки її Голови.

«Пару тижнів тому мій колега та військовий Роман Костенко подзвонив мені з фронту та підняв одну проблему по митниці. Через синхронізацію кодів з Європейським Союзом з’явилася проблема з ввезенням для наших спецпідрозділів дуже високотехнологічних тепловізорів.

Одразу включилась у допомогу митниця в особі керівника Сергія Звягінцева. І вже через пару днів були зареєстровані від мене та колег законопроекти, швидко провели Комітет та додали антидронові рушниці, і вже сьогодні прийняли все в цілому і навіть підпишемо», - написав Ярослав Железняк.