В Україні сьогодні відзначають День Сухопутних військ України та День благодійництва, пише Укрінформ.

День Сухопутних військ України

Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил України у 1996 році.

Сучасні Сухопутні війська ЗСУ – це багатофункціональний організм, який складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення.

Як найчисельніший вид та основа бойового потенціалу Збройних Сил України, Сухопутні війська несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у ході виконання завдань операції Об’єднаних сил щодо забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави.

Сьогодні в Україні відзначають День благодійництва

Благодійність завжди була притаманна українцям, проте виразно масового характеру вона набула у 2014, після Революції Гідності та подій в Криму та на Сході нашої держави. Тоді суспільство продемонструвало спроможність мобілізували громадян на допомогу військовим у зоні АТО, пораненим, а також мирному населенню, яке постраждало внаслідок бойових дій.

За даними соціологів, найбільш розповсюдженими формами благодійності серед українців є грошові й речові пожертви. Серед головних адресатів допомоги – жебраки, релігійні організації, діти з інвалідністю та тяжкими хворобами.

Варто нагадати, що крім українського Дня благодійництва існує і міжнародний, який відзначають щороку 5 вересня.