Станом на середу, 4 березня, на території України зафіксовано один випадок зараження коронавірусом Covid-19, ще шістьох осіб ізольовано з підозрою, вони чекають на результати тестів. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, інформує 112 Україна.

За словами заступника міністра, стан зараженого коронавірусом чоловіка стабільний. Температури та симптомів розвитку пневмонії у пацієнта немає. Хворий під наглядом лікарів.

Також Ляшко зазначив, що в Україні шість осіб знаходяться під підозрою на коронавірус. Їх ізольовано, вони чекають результатів тестів.

Своєю чергою журналістка hromadske повідомляє, що трьох людей доправили в інфекційну лікарню у Чернівцях. З підозрою на китайський коронавірус карета швидкої допомоги доправила в медичний заклад двох чоловіків та одну жінку. Автомобіль відразу ж відправили на дезінфекцію.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, прикордонників, які здійснювали оформлення зараженого коронавірусом громадянина, помістили в інфекційне відділення військового госпіталю на обсервацію.

За минулу добу в пунктах пропуску та в КПВВ прикордонники провели температурний скринінг 110 тис. осіб. У пункті пропуску "Зернове" виявлено одну громадянку України з підвищеною температурою 38,5ºC. Лікарі діагностували ГРВІ, ознак зараження коронавірусом не виявлено.