В Україні набув чинності закон "Про внесення змін до Кодексу законів про працю (щодо усунення норм, які порушують права і законні інтереси роботодавців)". В результаті покарання за залучення нелегальної робочої сили скоротять в рази, а в деяких випадках порушників будуть всього лише попереджати, інформує obozrevatel.com.

Документ був опублікований 1 лютого в газеті "Голос України", а відповідно до закону, набуває чинності наступного дня після опублікування.

Утричі (до 41,7 тис. грн) зменшили штраф за допуск працівника без легального оформлення, виплату зарплати "в конверті". Якщо ж закон порушив "єдинник", його всього лише формально попередять!

У разі повторного вчинення порушення протягом 2 років з дня його виявлення вводиться штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці спричиняють штраф у 2-кратному розмірі мінімальної заробітної плати; недотримання встановлених законом гарантій і пільг працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про альтернативну (невійськову) службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", – у 4-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.