Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт про заборону салютів, феєрверків та петард. Нардепи ухвалили законопроєкт за основу, повідомляється на сайті українського парламенту.

Рада 250 голосами підтримала законопроєкт №7438. Однак голосування за скорочення терміну підготовки до другого читання цього проєкту закону Рада провалила.

У пояснювальній записці сказано, що на тлі війни Росії проти України обмеження використання піротехнічних виробів є особливо актуальним, оскільки звукові та світлові ефекти від піротехніки шкодять психологічному здоров'ю населення у воєнний час.

Законопроєкт передбачає заборону на використання, продаж та передачу будь-яких феєрверків, салютів, петард. Пропонується заборонити проведення будь-яких заходів з використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин, крім сценічних піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки та незначний рівень шуму (до 60 децибелів).

Заборона на використання піротехніки не торкнеться ЗСУ, Нацполіції та аварійно-рятувальних служб відповідно до законодавства України.

news.liga.net